Tesco Market



Aterigen ar solen som bortblast, kanner att humoret direkt dalar. Vi ar ju har akt hit for att fa sol och fa njuta!
Nu ar morgondagen var sista chans till sol, for efter det sa aker vi till Bangkok. Vilket ska bli en upplevelse i sig. Med massor utav saker att se! Men forst vill jag ha lite mer SOL, lite mer branna!

Jag och Michaela har vart pa Tesco idag och frossat oss i smink! :) Vi spenderade sakert en timma i den lilla butiken, tre affarsbitraden bara cirkulerade kring oss och packade ner saker i var korg. 6000 bath fattigare gick jag darifran med ett leende pa lapparna :)

Nar vi kom till hotellet var det nog en brydd Johan som inte kunde forsta gladjen i vara inkop. Ja, han forsokte ju iallafall att le at det hela ;)




Som ni ser vill inte mina utslag/bett ge med sig. Ser ut som en riktigt prickikorv.. Snyggt!

Ikvall blir det ett sista besok pa the ark bar, saga hejda till vara bucketladys och alla andra servitriser som verkligen gillar oss. Vi svenskar ar val andra ett valdigt trevligt folk :) Sen saga hejda till alla andra vanner vi skaffat har..


PUSS




Loppor? Loss?

Ja, jag har ite fatt tusen myggbett over en natt. Jag maste ha fatt loppor, loss, ar det allergi?
Hur som helst sa ar det HEMSKT! Ar det nagon som vet vad jag ska gora? Det kliar over exakt hela kroppen. mKunde inte sova inatt och ar huur trott som helst just nu. Ok jag klagar hela tiden for att det kanns lite battre. Ar som ett barn. Jag som trodde att mina problem var over, nej da! Nya dyker upp konstant.

Laste nu att det inte ar loppor eftersom de samlas i ett hudomrade, framforallt pa underbenet. Mina borjade pa laren men har nu spridit sig till underben och armar. Lite pa magen. Vi utesluter loppor!

Loss - Nej!

Finns ju ingen information nagonstans. What to do? Sjukhuset nasta om det inte blir battre alltsa. Detta gar INTE...

MYGG = Rent hell


Vaknade inatt, tusentals ggr. Myggen hade slagit till, en hel arme. De krigae pa mitt ben. Det kliar natt fruktansvart! Jag har 24 myggbett pa mitt vanstra ben, vad har hant? Varfor vill Gud straffa mig? Vad har jag gjort?

Naval, solen los in i rummet imorse vilket gjorde mig pa kanonbra humor. Snabbade oss och at en god frukost nere vid stranden. Harligt! Kande verkligen hur livet bara blev sadar underbart igen pga. av lite sol :) Sa dagen har spenderats pa stranden och vi har forbattrat var branna. Harligt!

Igar var vi pa bio, The Growns ups. Vilket underbart rolig film. Skrattade ibland sa att jag kiknade, MEN jag har ju inte varldens basta humor heller sa det kanske berodde pa det ;)
Innan filmen borjade sa spelades den Thailandska nationalsangen och alla stallde sig upp. Vi var lite sena, jag ber om ursakt alla thailandare! Men vi stallde oss upp efter nagra sek.. De hyllar verkligen sin kung och drottning vid alla tillfallen som kan ges.

Skulle bestalla en stor cola, - jag fick verkligen det jag bad om!


Idag ar det ju Halloween, vilket betyder att vi ska fira. Ikvall blir det dock ingen Sangsom bucket, jag kraks av bara tanken pa vad som kommer som ett brev pa posten dagen efter.. Men vi ska nog ha minst lika trevligt utan buckets :D

Happy Halloween vanner!

VAGHALS


Regnet det bara oser ner har och ja, vi borjar bli ganska less. Solen forsvinner och darmed min bruna farg ocksa. :( I forrgar sa blev det en liten forfest hemma hos oss, jag Michaela och ett spel. Herregud, vad underhallande det kan vara att sitta pa tumanhand. Blev en hel del roliga filmer, pa Michaela! Hon kan verkligen bjuda pa sig sjalv! :) Men vissa SMS kanske hamnade hos fel personer.. Inte bra!

Var alldeles egna bucketlady. Uppenbarligen ar det inte bara Ostersund som ar forlitet. Aven har borjar manniskor att kanna igen oss. Jag som trodde vi hade semester :P Men vi kankse ocksa har oss sjalva att skylla :P

Jag verkligen alskar The ark bar. God mat, valdigt god! Manniskorna ar galna och man ser verkligen hur det lyser i allas ogon for att de har sa roligt! Vi gar inprincip hit varje kvall for att ata middag.

Saklart mar vi som vi fortjanar dagarna efter en bucket. Nar jag kommer hem blir det allt alkoholforbud. Kroppen tar stryk.. Verkligen!

Ikvall blir det ingen utgang for vi ska pa bio. Mys!

Koh Samui - Mitt favorit stalle

Nar vi kommer till Bangkok sa ska jag genast uppsoka frisoren. Har lange funderat pa hur jag vill ha det, men nu ar det ingen tvekan langre. I Like it.


Det som jag verkligen gillar i detta land ar att det verkligen ar landet utan LAGAR. Det enda jag vet ar strikt forbjodet ar droger och det ar val tur det. Annars sa sitter de 3-4 personer nar de kor vespor. Det mest fruktansvarda ar ju nar de kor som darar. Igar sag jag tva man, en som korde och den andra bakom, med tva sma barn pa vardera kna! Herregud. Det som ar mest konstigt ar att de nastan aldrig sker olyckor har, forutom nar det ar nyar och de kastar vatten pa varandra. Helt sjukt. Da dor ungefar 300o personer under bara nagra fa dagar. Inga bilbalten anvands, de exicterar inte ens.. Bilderna ovan togs nar vi akte taxi pa ett flak.. Haha! Mycket ska man vara med om i Thailand ;)

Naval, gardegen spenderades liggandes i sangen, Ojaa.. Malin schakade rumpan pa Green Mango, och alla som vart dar vet ju att det ar galen fest! Sangsom ar doden, doden till max! Har hur trevligt som helst pa kvallen och du far en fylla som heter duga! Dagen efter vaknar du upp och kanner dig som ett..ja, alla vet hur ar att vara rejalt bakis.

Men nar jag antligen kunde ta mig upp till en sen middag. Men innan sa besokte vi ett massage place for att skamma bort oss lite. Blev manikyr och pedikyr for mig och donnan! Alla thailandare bara kastade sig over vara hander o fotter. Det ar sa underbart att skamma bort sig och bakfyllan var som bortblast!


Efter 1h var naglarna sa himla fina. Betalar drygt 100 svenska kr. Jag onskar att man kunde gora detta hemma i Sverige med! Far pass pa har istallet :)

RESULTAT








..............



Tusan sa jag jobbar pa min branna! Idag tog jag en liten sovmorgon eftersom att mina kramper bara tar vid dar de andra slutar! Fattar inte vad som hander, och kanner mig som en gnallkarring!! Borjade ju med att jag hade ont i magen, KONSTANT de forsta 10 dagarna. Sen kom ischiasnerven i klam, min lapp ser ut som dolly partons rattar med diverse sprickor pa. Solen torkade ut dem rejalt vilket ledde till enorma blasor och sar. Trodde det var herpes men visade sig att det inte var det. Tack o LOV! Inatt har jag haft ont i aggstockarna sa att jag trodde seriost att sjukhuset var min enda utvag, men det gav med sig! Nu hoppas jag att jag far bara ma bra och njuta av de sista 13 dagarna som ar kvar!

Sa, nar jag val tagit mig upp idag gick jag ner pa stranden. Kopte med mig frukost i fran 7elvan. Satte mig dar alldeles ensamen. At och madde gott.. Efter nagon timma kom scuba teamet och hamtade mig for en lunch. Vi gick till varan favorit restaurang och proppade i oss shakes och massa mat!

Fick panik och rusade ater till stranden for att forbattra pa min branna, jag VAGRAR komma hem vit :P
Fastnade i Andreas Carlssons sjalvbiografi, Live to Win som jag last i sakert 3h nu. Snart ar boken slut och det blit min trejde utlasta bok under denna resa.. Hemma laser jag aldrig bocker, men nu har jag verkligen insett hur sjukt avslappande det ar sa jag kommer att fortsatta!

Michaela kom senare ner for att hamta mig, tank att de saknat mig sa :P
Hem till Hotellet for en snabb dusch och nu sitter jag har.. igen..

Imorgon kommer jag och Michaela att aka tillbka till Koh Samui for att traffa vara nya bekantskaper. Dar vantas lite party hoppas jag :) Bucket time again!




Som sagt, det tar sig ;)

Dags for middag!

Obeskrivligt

Det ar otroligt hur vadret bara kan andras pa nagra fa sekunder. Molnet, havet, vackert och magiskt!

Har har vi det ju hur underbart som helst, saklart! Solen skiner och ar hur varm som helst, horde att det egentligen inte brukar vara sahar varmt har under denna arstid. Men vi klagar inte! Minst 40 grader i skuggan.

Johan och Michaela har paborjat sitt dykar certifikat. Jag kan inte ta det pga. vissa saker, sa det far bli en annan gang :) Men eftersom de tar dykar cer. sa ingar gratis boende for dem och jag fick hanga pa, pa ett bananskal. Tackar! Sa idag har jag haft lite egen tid gick ner pa stranden nar de ovriga gick till sin dykar kurs. Satt dar i min ensamhet och bara njot av tystnaden. Kom fram till att jag inte har vart sjalv pa valdigt valdigt lange sa det var l
lugnande for sjalen. Efter nagra timmar kom de och motte mig pa stranden och vi gick for att avnjuta en underbar lunch. Darefter lamnade de mig igen at odet och jag satte mig vid poolen for att sola. Det brande sa mycket att jag var tvungen att avsluta. Tog en dusch och tog en hel flaska aloevera, ett riktigt aloevera bad sa nu hoppas jag att det roda lagger sig och blir brunt o fint!

Imorgon ska jag aterigen har egen tid, da ska jag ga till en massor och fa lite thai massage. Har ju min ischiasnerv i klam. Huvva, kan ga nagra meter sen hugger det till i hela kroppen. Ser ju forjadra roligt ut, eller inte! Sen lite manikyr och pedikyr pa det sa ar man ju en ny manniska!


Ja, det har ju vart lite PARTY on this island also, OFF COURSE.
For nagra dagar sedan sa gick Johan pa Thaiboxning, (tranade) och motte upp ett trevligt gang killar som vi sedan at middag med. De var ifran alla varldens horn och det ar sa otroligt roligt att traffa pa alla dessa manniskor! Olika kulturer, olika upplevelser och erfarenheter. Jag lar mig sa mycket och jag blir battre pa engelska. Vilket ar hur bra som helst eftersom jag egentligen suger pa det. Naval, efter middagen sa blev det lite buckets och dans! Dansade med ett sa underbart roligt japanskt par, ja jag skrattade tills tararna nastan foll ner for min kind! Har kan jag verkligen leva ut, o jag njuter av varje sekund!

Nar klockan narmade sig 02.00 sa var bade jag och Michaela helt slut. Sa eftersom det varken finns Mc Donalds Subway eller natt annat snabbmats stalle som vi kunde frossa mat pa. Sa stannade vi pa 7 Eleven. Dock at vi inte dar utan det stod en liten farbror och stekte pannkakor utanfor. Magiskt gott! Pannkaka med tonfisk, och lok. MUMS! Maten har ar ju amaziiiing! Pavagen hem strosar vi langs de svarta gatorna och kommer pa oss sjalva med att prata engelska! Haha, vilket vi fortsatter med hemma, vi vacker Johan och skrattar oss till somns! :) Vilken kvall!

Johan har lite meer farg an oss andra ;P Men min branna ar pa sakta ingang ;)

Grabbarna grus, England, USA o Hamburg

Dancing all night looong :D

 

Antligen fick bade jag o Michaela upp lite bilder! Imorogn kommer fler nu nar vi antligen hittat ett stalle som fungerar, trots att det tar lite tid :)

 

Ha en underbar fredgaskvall vanner.

Ta hand om varandra.

PUSS


Koh Tao

Jag blir sa forbannad pa dessa datorer, det gar verkligen inte att lagga upp bilder, och hur roligt ar det da att dkriva och beratta vad man gor om dagarna??

Naval, imorse steg vi upp kl: 06.00 for att satta oss i en taxi som skulle ta oss ner till Koh Samuis hamn. Dar vantade en speed boat som tog oss till Kah Tao, en liten o som hittils verkar underbar.
Redan kl: 09.00 imorse sa var solen glodhet, brande ryggen som tusan under batfarden.

Val framme var det dags for lite mat och sedan letade vi efter boende. Hittade ett mysigt stalle nara strand och med tva pooler. Antligen far jag min pool :) Efter nagra timmar pa stranden med massa bad sa var vi nojda och gick tillbaka till hotellet. Somnade bums alla tre.

Har markt att jag brannt min mage som tusan, brannblosor ser det ut som :S NOT Good at all..

Nu ar det dags for middag snart, sen lar vi somna igen. Man bilr valdigt trott av all varme, dricka vatten ar ju inte min starka sida heller..

Hoppas ni alla har det bra, jag har det som  sagt underbart!

40 grader

Har leker verkligen livet! Gardagen spenderades vid stranden, klarbla himmel, solen var sa het att jag trodde att jag skulle brannas sonder. Akte ivag till ett stort kopcenter och shoppade lite. Hittade en laddare till min telefon, (den andra har jag glomt pa nagot hotell.) Allt ar sa billigt att jag onskar att jag kunde kopa pa mig tv apparater, datorer allt allt och ta med mig hem! Pa kvallen gick vi ater till vart favorit stalle vid stranden och at god mat. Traffade vara nya vanner och hade en valdigt rolig kvall. partylivet ar ju helt sjukt!

Idag har vi vart ivag pa en dagstur till en annan strand, dar det var sjukt lugnt och avkopplande. Vackert o underbart!

Ja och det hander ju sjukt mycket saker runt omkring ocksa som gor att jag inte kan njuta av min semester till fullo! Jag skickade in en ansokan om ett jobb for nagra dagar sedan, igar ringde hon och ville att jag skulle komma ner pa intervju. Kanns ju helt fantastiskt att de horde av sig sa snabbt! Problemet ar ju att tjansten ska tillsattas ifran 1 november och da ar jag fortfarande har. Sen har jag ju uppsagningsmanaden hemma som jag maste jobba :s Men ska ringa nagra samtal och se om det gar att losa. Kanske behover jag inte jobba uppsagningsmanaden och tar chansen att jag far detta jobb i Goteborg. Det bore ju det basta!

Massa sma saker som gor att jag gar runt o tanker hela tiden, vilket ar jobbigt! Men ska forsoka ordna upp allt sa att jag kan slappna av i tva veckor iallafall!

naval, dags att ringa lite samtal som ar ssaaa billigt!

Koh Samui

Igar morse sa ledsnade vi rejalt pa Phuket och dess trissdess, sa jag, Michaela och Johan beslutade oss for att aka till Koh Samui. Det kan vara det basta beslutet jag har tagit sahar langt under denna resa. Gruppen har dock splittrats men eftersom att alla har olika viljor sa ar det ju batttre att vi aker pa olika hall sa att alla far ut maximal av sin resa.

Vi satte oss pa bussen kl: 12.00 och var framme 17.00 (naganstans som jag inte kommer ihag namnet pa), darefter blev det bat till koh Samui. Lag pa sol dack, tittade upp emot en kristallklar stjarnhimmel och bara kande hur lugnet antligen infann sig. Val framme sa skulle vi leta boende, trotta efter 9h resande sa hittade vi en bungalow som i forsta anblicken sag okej ut. Men herrejosses vilket crap! Haha, sadar kommer jag inte bo igen det kan jag meddela er. :P Men vi slangde in vara saker och begav oss ner pa stranden for en middag. UNDERBART, dar lag vi 20 m ifran vattnet, lyssnade pa musik och bara njot av kvallen. Det ar svart att beskriva men jag fick uppleva det jag hade forvantat mig. TACK Koh Samui!

Efter en middag och lite surr sa gick vi tillbaka till var skit bungalow for en god natts somn, ja jag sov faktiskt bra trots mygg :S Uppe med tuppen for att ta en langpromenad, sokandet efter ett annat boende gick fint. Efter sisadar 2h hittade vi en mysig bungalow dar vi alla tre kan sova i for ett bra pris. Super nara stranden..
Sa dagen har saklart tillbringats vid stranden, solat, solat o solat! :)

Nu har jag och Michaela vart o shoppat lite, sen hem for en varm o skon dusch och ikvall ska vi spana in utelivet har pa on! Det kommer bli kanon roligt!

Sooo Long

Fran Phi Phi till Phuket

Eftersom det regnade sa mycket pa Phi Phi sa akte vi vidare till Phuket, sa det ar har jag befinner mig just nu. Vadret ar dock inte battre har, men som det verkar sa ar det lika daligt i hela Thailand.

Vad hande egentligen pa Phi Phi?

Jag, Johan, Fredrik x2 tog oss en promenad i djungeln for att komma till the view point. Herregud, har aldrig gatt sa langt och se fel i hela mitt liv. Forst var vi verkligen pa ratt vag, men skyltarna forsvann och vi kom langre o langre in i djungeln.. Efter att ha kommit fel tva ggr, sa gick vi in pa en odslig stig som skulle ta oss upp och fram till det vi antar var view pointen. Utsikten over Phi Phi var fantastiskt, och herregud som det blaste. Men det var verkligen vackert! Sa efter att ha gatt i 1,5h sett pa utsikten i 10 min sa var det dags att traska tillbaka till hotellet. Ja, vad hander? Regnet oser ner, underbart ;)


Efter denna langa promenad sa kande jag att jag fortjanade lite alkhol, alla andra svek sa att det blev jag och Michaela som gick ut och dansade natten lang pa Phi Phis beach. Det ar faktiskt en ratt harlig kansla att bara kunna slappa alla hamningar och dansa som en idiot! Jag ar saker pa att ingen kanner mig och ingen vet vad jag gor, det ar underbart! Hemma far man annars alltid hora tusen ggr vad man gjort o inte gjort vilket ibland kan vara jobbigt.. Har har vi bara kul!

Dagen efter sa madde jag hur bra som helst och jag behovde inte ligga inne pa hotellet och ha angest och ma daligt. Vadret var fortfarande inte bra sa vi bestamde oss far att kopa en bat biljett och bege oss mot Phuket.
Batfarden var valdigt guppig, Japanerna de flog omvartannat, stolar flog, de spydde och skreks omvartannat. Vi, ja vi lag utslagna och sov oss igenom hela resan :) Det ar avkoppling det ;)

Igar nar vi kommer fram sa blev det lite aggressioner om var vi skulle bo! Sjalv sa har jag sparat till denna resa och verkligen sett fram emot den. Darfor tanker jag lagga ner pengar pa ett riktigt boende och vill verkligen inte bo i en bunker! Sa det blev lite diskussioner om varfor jag inte kunde gora en uppoffring o bo lite samre nar det fanns andra som kunde gora det for att bo tillsammans med alla andra och inte egentligen hade rad med det.

Jag kan visst gora uppoffringar om det nu handlar om det, MEN vet jag inte om att andra inte har rad utan bara gar i det tysta hur ska jag da kunde vanda pa allt och tanka tvartom? PRATA folk, vaga oppna munnen..
Det ar ofta darfor jag far mycket skit, eftersom att jag vagar sta for det jag tycker och tanker. Men jag tar det hellre sa.. faktiskt!

Naval, nu hoppas jag att alla ar nojda o glada! Jag och Michaela hittade ett super fint hotell som kostade gratis enligt mig och MIN ekonomi. Faktiskt det finaste vi bott pa sedan vi kom hit..

Idag har det blivit thaimassage for alla utom mig, jag unnade mig lite pedikyr sa mina naglar ar superfina nu!
Atit gott har vi gjort och det spenderades nan timma vid stranden och de skyhoga vagorna.



Hm, har fatt ett trakigt besked hemifran ocksa. Mina kattungar har blivit tvungen att avlivas. Grisen hade inte tillrackligt med mat sa att en kattunge hade dott en dag da Maria kom hem. Sa Maria har haft det jobbigt med att sitta och tvinga Grisen att ge ungarna mat. Far sa daligt samvete att detta just skulle handa nar jag inte var hemma.. Men Maria du gjorde helt ratt och jag alskar dig som har akt fram o tillbaka till Vetrinaren for att forsoka fixa allt. O vi kan vara mycket glada nu att de slipper lida de sma liven!

Du ar en ANGEL och det vet du! Onskar bara att jag kunde ha varit dar sa att du hade sluppit detta.
Tack mamma ocksa for att du har hjalp Maria med detta! ALSKAR ER!



Saklart far jag inte upp nagra bilder pa allt tok vi ar med om.. Men det kommer..
Nu ska jag kila till hotellet for en powernap innan middag :)

Phi Phi

Batefarden fran AoNang till Phi Phi gick valdigt bra.. Vi lag langst framme pa dack och sov till o fran under hela resan. Hotellet ar helt okej och vi sover alla fyra i samma rum vilket ar mysigt! Karleksparet har ju saklart ett eget ;)
Igar blev det en hel galen kvall med massa buckets, for manga for min del. Startade med en forfest pa vart hotellrum dar bucketsen blandades i Fredriks hatt.. Haha!

Darefter sa gick vi till en bar dar det fanns thaiboxning, Johan och Michaela stallde upp! Roligt att se, och dom gjorde en bra match! Mera buckets och vilket inte var bra for min del, men valdigt roligt hade jag/vi :)

Vidare till stranden for att inta dansgolvet, jag och Michaela var ute hela natten, kom hem dyngsura efter att ha gatt vid strandkanten dar vagorna var skyhoga.

Min dag har spenderats sangliggandes, vart hur dalig som helst och det var inte vart det pa sa satt att bli sa bakis.
Har lite smatt angest men nu avstar jag allt som heter sprit for ett bra tag framover! Njuter av denna semester istallet.

Hoppas pa att vadret blir battre for idag har det stormat och regnat omvartannat..

Imorgon kanske vi drar vidare till Phuket och det fina vadret :)

Glass i stora lass

Sitter har aterigen, efter att ha proppat i mig middag bestaende av gron curry, rakor och gronsaker och ris. Sa himla gott, jag verkligen alskar maten har, speciellt den thailandska saklart! :) Slank ner en o annan drink ocksa, men de ar ju absolut inget att hurra for tyvarr :S

Efterratten bestod av glass, herrejosses vilken glass. Tog en banana split och kan inte annat an saga att den ocksa var helt fantastiskt!

Jag kommer att behova ta morgonpromenader from. imorgon. Annars kommer detta sluta i ren fett katastrof :P
Men det ar ju trots allt SEMESTER :)

Nu ska jag ga hem och packa ihop mina saker for att sedan ringa ett samtal. Sen vantar en god natts somn, lite lasning av Carolina Gynnings bok, EGO Women, underbart bra. Vilken kvinna, jag gillar henne!

Imorgon star jag och Michaela utanfor strandhotellet for att inta var underbara frukost buffe, darefter gar baten till Phi Phi :D

Speed Boat

DAG 5


Uppe med tuppen imorse for att ata en tidig frukost buffe. Det var jag, Johan och Michaela som gick ivag, mys!
Efter frukosten skulle jag forsoka ta ut pengar men det gick inte, fick lite smatt panik. Sprang fram o tillbaka mellan internet cafet och hotellet som en yr hona. Tank om jag inte hade nagra pengar kvar?? Men det visade sig saklart att jag hade det men kortet vill inte fungera anda :( Nu far Michaela stalla upp som bank at mig, fungerar ju bra nar jag bara kan fora over till henne, angel!

8.30
Naval, efter en valdigt uppstressad morgon sa begav vi oss ner till stranden som skulle ta oss ut pa en speed boat utflykt till fyra oar runt Aonang. Forsta stoppet blev pa Railay Beach, dar vi var igar. Lite synd eftersom vi inte visste att denna o skulle inga i denna utflykt. Hade ju garna sett en annan..



Men ratt intressant att kolla pa alla olika grottor som finns, det ar ju oerhort vackert!
Sen fick jag traffa dessa sota vanner, jag vill bara ta dem och packa ner dem i vaskan. Vore det lagligt med att ha apor so mhusdjur i sverige sa hade jag latt haft en. :)



I en av grottorna I ena änden av Phra Nang Beach finns en grotta som heter Tham Phra.
Har tander manniskor rökelser och offrar blommor, fallossymboler för att be om fertilitet och lycka!
Inte har jag tidigare skodat sa manga snoppar tidigare...
Inte bad jag en bon heller, vilket jag kanske skulle ha gjort.
Som guiden sa: Be om en rik man..
Precis vad jag skulle ha gjort!

Blev ett besok pa Chicken Islands, Chicken Island ar en o som har fatt sitt namn av formationer av en klippa. Denna formation ser ut som ett huvud av en kyckling och darifran har den fatt namnet.


Snorkling utanfor en o som jag inte minns namnet pa. Synd bara att vattnet inte var klart, men fick anda se massa fina fiskar. Helt otroligt att de vagar komma sa nara. Johan och Fredrik har massa undervattensbilder som jag kommer att lagga upp senare! Haftigt var det iallafall och nu vill jag bara lara mig att dyka for att kunna utforska annu mer! :)

Sista on vi besokte sa la vi oss alla pa stranden och somnade pa 2 sekunder. Lag helt dod i tva timmar tills det var dags att bege sig tillbaka. Nu vantar en middag och var sista kvall har pa Aonang. Imorgon beger vi oss till Phi Phi och kommer att stanna dar i ett par dagar. Sa imorgon vankas det ater igen kalas! Kul! :)

Long boat

Middagen igar var som vanligt helt fantastisk, blev en underbar buffe dar det verkligen fanns allt att valja pa. Kott, fisk, kyckling, grillspett osv osv! Det som ar nackdelen med denna resa ar att jag ater alldeles for mycket :P

Efter middagen sa satte vi oss pa altanen till vart hotell och spelade spel, natt sorts fragespel. (kommer inte ihag vad det heter) Brilljerade ju inte direkt med mina allmankunskaper men gjorde nog sa att de andra fick det desto roligare iallafall.
Haha, fick en fragan om vad en kapselbildning var, satt lange och funderade men kom inte pa vad det var forutom att jag nyss hade last om det. Svaret var himla pinsamt da jag nyligen genomgatt en operation och detta ar nagonting som kan handa, bli en komplikation och som jag betalt tusentals kronor for. (forsakring)! PINSAMT, kande rent hur jag hettade till i ansiktet. Men sant far jag bjuda pa, vi har ju trots allt SEMESTER ;)

Eftersom det blev hur mycket skratt som helst sa orkade jag inte tillslut, sa jag och Michaela tog vart pickopack och gick o la oss!

DAG 4

Klockan ringde 08.00, och det var antligen dags for oss att bege oss ut med en long boat for att besoka Railay Beach. Det tar 20 minuter fran Aonang att komma till denna strand.. Sa sagt och gjort sa hade vi anlant.. Tyvarr sa var vattnet alldeles for hog ifran formiddagen sa vi agnade tiden till att bada. Vi fick hanga kladerna pa bergsklipporna, for att vagorna var sa stora och vattnet kom sa pass langt upp.



Men efter nagra timmar nar vattnet hade dragit sig tillbaka sa kunde vi antligen njuta av den vackra vyn och stranden. Det grona vattnet och solen som ocksa tittade fram tillslut.. Stekhett och precis i min smak.


Fick min forsta thailandska fot och underbensmassage, naglar pa bade tar och fingrar klippda, filade och fargade. Allt for en ynka summa! Egentligen skulle jag vilja ge dem massa dricks for att jag tycker sa synd om dem. Men nu kanske jag far lov att vara lite egoistisk och forsoka komma undan sa billigt som mojligt :P
Det varsta ar nar det kommer fram sota rara barn och ska forsoka salja nagot. Jag kan saga nej, men Sot Ida maste ga ifran pa ett smidigt satt for att hon inte har hjarta nog att saga nej till dem!



Blev sedan en massa mer sol och bad tills det var dags att bege sig tillbaka till Aonang och hotellet. Hemresan var ju helt katastrofal pga. alla vagor. Satt i mitten brevid en thailands kvinna, nast langst bak, mina ovriga vanner satt langre fram. Men vad tror ni hander? Ja, vem far allt allt ALLT vatten pa sig nar vagorna far in over baten? Jag saklart.! Jag var helt dyngsur och trodde ater igen att jag skulle drunkna och do!

Nu har vi ater igen atit en super god middag pa en Italiensk restaurang. Blir tidig kvall for imorgon vantar en heldag pa en bat. Vi ska ge oss ut och utforska fyra oar. Ska bli valdigt spannande att fa se :)








Min forsta Bucket



DAG 2 Kvallen, Natten

Vart shoppande igar efter en ny lanning gick suverant, gud man blir verkligen en shoppingberoende har, fyndade klanningen for ca 60 svenska kronor. Darefter blev det middag pa en super fin och mysig restaurang. Eftersom det vankades fest sa drack jag o Michaela lite bacardi och nan god liten drink. Var sa roligt nar bartendern blandade drinken o sedan stod o kollade pa oss for att se om vi var nojda. Sag riktigt hur han vaxte nar han insag att den var mer an god ;)

Efter middagen var det dags att ga vidare, vi stannade pa gatan for att Jag skulle fa min forsta Bucket, de andra har ju redan vart har forr och provat pa detta. Haha denna upplevelse var nagot utover det vanliga. En man, stor vid gatan med en stor kyl, det ar har som han serverar, saljer sprit. Det finns diverse saker att valja pa. Men vi tog som sagt en bucket. Hinken var liten men inneholl mycket sprit, en kvarting en liten redbull och nagonting mer som jag inte minns. Jag har aldrig i mitt liv skrattat sa mycket, vi sitter pa trottoaren pa platsstolar i en halv cirkel! Haha detta ar bland det roligaste jag har vart med om! Synen, kanslan och sallskapet, KLOCKRENT!

Vidare in pa partygatan, stannade till vid en trevlig bar dar vi aterigen tog en bucket, lyssnade pa musik och spelade lite spel. Vid detta laget kan man ju saga att vi alla var ratt sa bladiga :P Eftersom att jag har blitt lite smatt foralskad i alla thailandare sa sas det val ett o annat roligt.. Som jag har fatt aterberattat for mig idag.. Haha ja, man maste ju bjuda pa sig sjalv..

Vidare till nasta bar dar jag och Michaela tog over allt! Jag har aldrig dansat sa mycket i hela mitt liv och det var langesedan jag hade sa roligt! Det var helt galet och filmbevis finns!:) Ska lagga upp filmen senare.. Michaela hade dans for sig sjalv medan jag larde en thailands kvinna att dansa bugg.. :) Det ar sa svart att aterberatta allt roligt som hander, ni skulle ha vart med!


DAG 3

Vaknar upp bakis trots tva resorb och massa vatten, bucketsen satten sina spar :P
Gar ner for att ata frukost pa vart favoritstalle dar det serverar buffe men det visar sig att klockan ar for mycket sa vi ater pa ett annat stalle.. Trottare an trottast far jag i mig maten, kanns som om jag kunde ata en hel baver!
Tillbaka till hotellet och ner pa stranden dar vi legat deckade hela dagen! Men otroligt skont och jag har tyvarr brannt mig trots solskyddsfaktor 50.. Jag, Michaela och Ida har aven klattrat i berget for att kolla in apor! Jag alskar apor och vi fick se dem ocksa! Utsikten var fantastisk!

Bilderna ar en evighet att ladda upp sa kan tyvarr inte bjuda pa nagra idag heller.. Sista gangen jag anvander dessa datorer! Nu har jag forsokt i 50 minuter, resultatet 1 bild. Jag ger upp!

Nu blir det till att byta om for att ater igen avnjuta en underbar middag.. :)


Thailand, Krabi

Dag 1

Antligen, efter flera manaders langtan ar vi antligen framme i Thailand, Krabi.
Resan gick fruktansvart bra, allt flot pa bra och det kan inte annat an sagas att det gick precis som onskat!
Vi flog ifran Stockholm 20.15, vidare till Kopenhamn. Fran Kopenhamn - Bangkok, Bankok - Krabi.
Som jag hade gruvat mig for att sitta pa ett plan i sa manga timmar, till var stora forvaning sa har planet precis allt det vi hade hoppats pa, eller jag hade inte ens hoppats. Tv framfor varje sate, filmer, spel, musik vilket gjorde resan 100 ggr lattare. Forutom att jag fick valdigt ont i svanken och rumpan :S Sov 5 minuter i stoten, vaken 15 sov 5 osv.. Jobbigt. Men val framme sa var allt med den onda svanken som bortblast :)

I Bangkok spenderades det nagra timmar pa flygplatsen med att hoppa hage, precis som man gjorde nar man var liten. Jag var domare och Ida, Fredrik och Mr V hoppade hejvilt och jag tror att vi alla uppskattade att fa vara lite barn igen :) 


Efter allt hoppande var det dags att kliva pa planet som skulle ta oss till var forsta destination, Krabi.
Nar vi kom fram hade Michaela och Johan redan bokat ett hotellrum at oss. Sa vi checkade in tog oss en dusch och begav oss senare ut for att ata en god middag. Efter middagen blev det shopping for fulla muggar, jag alskar att pruta, aven om det bara handlar om en minsta krona sa vill jag ha det priset jag bestamt mig for, annar far det vara :P Kopte en bikini, skor, keps for nagra ynka kronor, allt ar verkligen super billigt. Men eftersom att man far sa stora valorer sa blir man lite lurad och tror att det ar dyrt. Men det lar man val sig efter en stund! :)

Efter allt resande och daligt med somn sa avslutade vi var forsta kvall efter shoppingen.

Dag 2

Uppe med tuppen 07.00 for att byta hotell, det som vi sov i inatt var lite skabbigt och vi ville ha det lite battre. Sa vi packade ihop vara saker och begav oss till vart nya hotell, super mysigt. Har hade vi nog tankt stanna i tva dagar innan vi beger oss vidare. Efter att ha checkat in sa blev det en frukost buffe. Det kanns forjakligt bra att fa ata ute varje dag! Matta o belatna sa var det antligen dags att bege sig till stranden, dock monligt ifarn borjan men efter en stund sa sken det upp! HARLIGT UNDERBART LJUVLIGT VACKERT, kan det beskrivas? NEJ :)
Jag holl pa att bli dodad av vagorna dar ett tag, hann inte upp innan nasta vag kom, haha ingen hjalpte mig heller jag horde bara de ovriga skratta medans jag sjalv slangdes runt som en fisk! I efterhand kan jag tanka mig hur det sag ut.. :P Sa nu sitter jag och Michaela har och forsoker lagga upp lite bilder, vilket gar sjuukt daligt for mig, medan hon far upp lite fler.. Kolla in hennes blogg for att kolla lite fler bilder!

Nu ska vi till hotellet for att ta en dusch, en powernap efter det ska jag, Ida och Michaela ut och fynda nagon snygg klanning infor ikvall. Det vankas namligen fest och det ar dags att utforska Krabi och AoNangs uteliv, kan bli spannande och det kommer att bli valdigt roligt! :)

Tyvarr far jag inte upp fler bilder, crap! Sa ni for noja er med Fredrik sa lange. Ska uppsoka ett annat internet cafe ikvall eller imorgon o uppdatera er om denna galna o oforglommerliga resa :D

Mamma, Jag har det huuur bra som helst och ska njuta av varje varje sekund! Halsa alla andra i familjen ocksa. Alskar er! Puss

Maria, Jag saknar dig redan och du har nog blivit lite utav en pojkvan for mig ;) Jag vette tusan hur det ska ga att inte fa prata med dig pa flera veckor. Men vi har ju en underbar tid efter dessa veckor, det ar da vi ska borja leva pa riktigt! :) Love you PUsssss

 


Thailand, NÄRA

Resan började kl: 11.15 idag, gänget kom och hämtade upp mig hemma. Nervös som tusan för att jag skulle ha glömt något. Hittils så verkar det som om jag kommit ihåg allt, tack o lov!

Blev en lunch på flygplatsen i Östersund, fick dock slänga i oss maten eftersom att planet var påväg..
Vilket start på den "!lugna" semestern :P Resan till Stockholm/Arlanda gick fint, lite luftgropar och skit som var lite obehagliga. Men annars sov jag..

Väl framme på arlanda har allt gått hur bra som helst, pengarna är växlade och man känner ju sig enaning RIK! ;)
Vi har nyss avnjutit en god middag på O´learys, med lite drinkar och cider! Så kanske resfebern går över lite grann.. Nåväl..

Dags att bege sig! Uppdaterar så gott det går, där nere :)




Maria miss you! <3


Vilken kväll

Hem till Östersund igår och här väntade Maria. Vi drack lite rödvin och hade mysigt.. Sen tog vi taxi ner till SOLO, vilket visade sig vara ett härligt ställe. För att inte tala om drinkarna, underbart goda! Men tabascon som jag fick i slutet brännde sönder mina läppar :P Var egentligen menat att det skulle bli efterfest, men tillslut skippade vi den, tog en korv på statiol sen åkte jag o min älskling hem.. Somnade med kläderna på.. What a night!

Dagen idag har spenderats i sängen, BAKIS! tvingade mig på stan för att fixa reseförsäkring, åkte sedan till Fredrik o laddade ner massa bra musik till att ha på flyget! Gud bevare mig väl, jag åker till thailand imorgon!!!

Jag har inte packat än, och jag kommer inte packa förens tidigt imorgonbitti..

Gaaaah, jag måste sätta igång o göra nått...

Avskedsdrink

Slutar om två timmar, blandade känslor.
Men åker hem till Hoting och hämtar mina saker, sen direkt till Östersund och skrubben.
Där väntar Maria min sambo, älskling som jag ska vara utan i 5 veckor, hur ska det gå?!
Men jag ska göra premiär på stans nya place, SOLO. Ska bli intressant, ser fram mot de olika cocktailen som blandas på färska frukter! Fint.. Passar mig utmärkt :)


LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖVE


Sista dagen

Jaha, då var dagen kommen! Sitter här i Bellvik o Lillen sover, får lite extra tid med honom idag eftersom det är min sista, är skrämmande att det nog är den sista dagen på väldigt länge! Men jag  vet ju att han har världens bästa personal som tar hand om honom på bästa tänkbara sätt! :)

Ska försöka skriva ner lite i en dagbok som finns sen, vet med mig att det är bäst att skriva med blyerts om jag inte vill ha bläckfläckar över hela papperet.. Usch, detta är inte alls roligt!!

Men ska njuta av dagen nu och hans otroligt charmiga sätt att vara.. :)

45 minuter

Då får jag åka hem ifrån jobbet, är så himla trött så det går inte att beskriva.. Gårdagskvällens överaskning har satt sina spår men det gör ju absolut ingenting! :)

Dagen har ändå vart bra, men separationsångesten smyger sig sakta på. Imorgon är det sista dagen, och jag vet inte hur länge det kommer att ta tills jag får träffa lilleman igen.. Han kanske är stor nästa gång, det skrämmer mig. Det som också skrämmer mig är att han kanske hinner glömma bort mig :( Jag ber en bön att jag fastnat, eller så kittlar jag honom direkt när jag träffar honom nästa gång så kommer han nog ihåg :P Jag är nämligen elak mot små barn, kittlar dem tills de kissar på sig.. Skämt o sido! :D

Dags att återgå till arbetet..

Hoppas ni har en bra lördagskväll :)

Photos




Fotograf: Tommy Jonasson

Bilder sen fotograferingen med Tommy i Revsund. Höstfina, jag är väldigt nöjd. Fler kommer senare :)


Överaskning

Dessa sista dagar har vart så jobbiga och intensiva att jag inte orkat skriva ner ett endaste dugg..
Är nu i Hoting/Bellvik för en helg bestående av jobb, mina sista dagar här vilken känns jobbigt!

Igår när jag kom till Bellvik så hade jag fått veta att jag inte skulle ha med mig någon mat, eftersom vi skulle hälsa på lillemans farfar och gå ut på restaurang. Men vi satte oss i bilen och styrde kosan upp mot Tåsjöberget, ingen farfar syntes till. Vi kommer in på restaurangen och tar av oss kläderna. Helt plötsligt kommer Emelie (kollega) in genom dörren. Jag utbrister - Men heej, är du också här! :) Vilket jag inte tyckte var konstigt då hon tidigare berättat att hon skulle befinna sig i Tåsjö under helgen! Efter någon minut så kommer både mamma och Maud ut i hallen. Jag stod helt chockad! Överaskning skriker dem :) Ja, så de hade lurat mig, ingen middag med farfar utan ett hejdå kalas för mig! Jag blev så glad att jag inte visste var jag skulle ta vägen.. Att de hade fixat detta för mig betyder så oerhört mycket!

Middagen var helt suverän, bestod av entrecot, potatishalvor, rödvinsås, vitlöksmouse, sallad, bröd. Efterrätten var hur mumsig som helst, sorbé med chockladsås och physialis (hur stavas det:P).

Vi skrattade och grinade om vartannat! Inte lätt att skiljas ifrån någon som jag involverat mig i på detta sätt. Det känns ända in i hjärtat och denna lille kille har verkligen satt sina spår på ett positivt sätt! Detta har inte bara varit ett jobb utan något så mycket mer. Något som är svårt att förklara för utomstående, och någonting som jag bara kan prata med mina kollegor om :) Fick världens finaste present på lillkillen, ett kort! Han är så fin så det är inte klokt!

Efter lite vin och vi var mätta så åkte vi hem till Hoting där jag, mamma och Maud fortsatte kvällen.

TUSEN TUSEN tack, Lilleman med familj, Mamma, Maud och Emelie för denna överaskningsfest!
Jag är fortfarande chockad men väldigt glad, väldigt väldigt glad!


RSS 2.0